Thursday, July 12, 2007

Ink o bucata din viata

~Cred ca o sa devin plictisitor la un moment dat daca vorbesc numai de bac... dar stateam astazi prin casa si deodata vad headline sau ceva de genul ca vor sa reformeze invatamantul romanesc din temelii..ooaaau... `De parca ar fi ceva nou. E bine ca totusi s-au lamurit intr-un tarziu cei care conduc tara, sau care o conduc cat de cat :)), si in cele din urma s-au gandit sa reformeze tot siiiistemul asta nenorocit din care ies mai mult oameni dezorientati ori elevi dezgustati sau dezamagiti. Si de ce am un tot atat de radical ? Pentru ca am citit un sondaj care zice ceva de genul ca suntem sub vecinii nostri bulgari sau unguri care ar fi peste noi nu la toate.. dar pana si la invatamant. Pentru ungaria tot respectul.. amm fost la ei in tara am vazut cam ce e de vazut si intr-adevar cred ca ei stiu ce vor. Dar in ceea ce priveste bulgarii ? sunt total sceptic cu privire la statisticile care apar... eu nu prea cred in organizarea lor sau poate, ceea ce noua nu ne sta in fire, ei stiu sa isi promoveze mai bine valorile( aka porcii sau castravetii).
Ce ne ramane noua in contextul in care avem un raport de sorginte autohtona, in care se evidentiaza faptul ca invatamANtul e "la paman"---si ma bucur ca in cele din urma au realizat lucrul asta...
Poate agricultura, da' nu avem irigatii///
Poate daca o sa ne cumparam o "rulota si multe caramele" cum zicea Razzy intr-un comment mai de mult.
Ori ramane sa mai respiram degeaba aerul, si ala putin care o mai ramas cu Incalzirea `Globala.
Ma intreb dak generatiile vitoare vor schimba cu adevart ceva din toate astea...

Succese la noi si la voi///// :))

1 comment:

ida said...

what doesn't kill you makes u stronger..gandeste-te macar la "exportul de creiere" atat de trendy la noi "in za country'...era o vorba...cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine-i prost si trandaveste are mai ceva..cam asa si pe la noi..ai materie cenusii,o vinzi pe la americani, japonezi, chienzi, nemti. ai manutsa de lucru..ai spania, italia, etc.nu stiu in ce masura putem schimba noi sistemul. nu stiu in ce masura ii pasa cuiva de criticile noastre. ce putem sa facem? sa ne adaptam..